happy-family
Logikus megoldás recept, okoskodás helyett
2014-02-20
11455936004_f48fc9041d_o
Többgenerációs család pénzügyei egy független pénzügyi tervező szemével
2015-05-06
Show all
1

 Két ábrát szeretnék megmutatni nektek:

 Az e1lső azt mutatja meg, hogy 8 %-os éves, minden évben tőkésített nyereséggel 17 év alatt mekkora vagyont lehet teremteni. Ezt követően pedig, akármeddig, mindamellett, hogy a tőke biztonságban marad, kizárólag a tőke nyereségéből mekkora “életjáradék”, az utódoknak tandíj lehetősége, vagy bármilyen kedvtelésre költhető vagyon, vagy akár saját nyugdíj is összehozható vele. Ha többre volna szükség, akkor tovább kell gyűjtögetni, vagy nagyobb indulótőke mellé kell rakosgatni a megtakarításokat, vagy nagyobb megtakarításokat kell gyűjteni. (Minden esetben az elérhető legnagyobb biztonságban van a pénz, a nyereség pedig inkább több, mint amit a táblázat számol,  részleteket személyesen.)


 2A másik ábra – habár nem vagyok ügynök, és nem szoktam egy-egy terméket kiragadni a sok közül – annak a német ingatlanprojekt-alapnak mutatja a részletes paramétereit, ami mostanában nagyon megtetszett. Fixen fizet 6% nyereséget minden évben az ötéves futamidő alatt, így ideális például arra az időszakra, amíg a gyermek tanul. A tandíj, kollégium vagy albérlet díjának forrásaként szolgálhat. Vannak, akik nyugdíjuk kiegészítésére használják. Részleteket letölthetők itt, valamint velem minden részlet megbeszélhető.
 Az EU-ban már jól ismert eszközeink mindenkinél mások, vagy legalábbis sokszor eltérnek egymástól. 3

Preferálom a német, a luxemburgi, a holland és svájci zártvégű alapokat, melyek jegyzési időszaka viszonylag rövid, futamidejük 5, 7, 10 vagy 11 év általában (tehát viszonylag rövid). Legtöbbször New Energy alapokról, ingatlanalapokról, ingatlanprojektekről van szó, ahol éves szinten teljesen biztosan megtermelnek €uróban 6-7, jó esetben 7-9 %-ot. Van, aki kicsiben, van, aki nagyban, van, akiknek a mínuszok faragásával, és vannak, akiknek a pluszok, a biztonság, a nyereség, és kiszámíthatóság növelésével segítek évről évre.

Az Európai Unió tagjaként, magyar állampolgárként, határon átnyúló szolgáltatásként sokkal inkább ezeket ajánlom, hisz miért vennél drága, politikai és gazdasági kockázatokkal mérgezett, kockázatos magyar értékpapírokat, melyekhez azok sem értenek, akik azokat értékesítik? Mi értünk hozzá, teszteljük, elemezzük, versenyeztetjük őket, a legjobbakat szívesen tanítjuk és szerettetjük meg azokkal, akik nyitottak az európai megoldásokra. Timberland5evVannak ennél nagyobb nyereséget termelni képes zártvégű (és természetesen biztonságos) befektetési alapok, de azoknak a tervezéséhez, összeállításához, testreszabásához, működtetéséhez mindenképpen személyesen kell találkoznunk, és kell egy pár óra, hogy a legjobbat, a legjobb módon találjuk meg együtt. Mindentől függetlenül.

Szeretném megértetni (azokkal, akik erre nyitottak), hogy a pénz képes lenne jól is működni. Nemrég a hírek között találtam egy olyan adatot, miszerint egy doboz átlagos cigi ára 1.150,- Ft, ami 3-4 belvárosi kávé, vagy 3 BKV-jegy. Nos, ha ennyit félre tudsz tenni minden nap (akár a dohányzás leszorításával, akár tovább cigizve, de ugyanannyit félretéve), akkor másfél-két évtized alatt egy komplett nyugdíjalap jön össze. Ennek az összespórolt nyugdíjalapnak a tőkejövedelméből úgy tudsz megélni, hogy nem feltétlenül kell megvárni a hivatalos nyugdíjkorhatár elérését. Úgy tudsz a gyerekeidnek a tanulmányaira költeni, hogy nem kell a tőkét felélni, nem kell hitelt hozzá felvenni, sőt a gyerekeidnek sem kell korunk pénzügyi kamujához, mételyéhez, a diákhitelekhez nyúlni.

Egy kávé mellett, személyesen átbeszélhetjük. Keressen bennünket. Az Ön pénzügyeinek szolgálatában, várom a hívását, üzenetét.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.