Németországi befektetési alapok
Németországi befektetési alapok
2013-05-17
matek
Megtakarítások és befektetések érthetően
2013-11-14
Show all

Kifogások, és félelmek a befektetéstől, a kockázatoktól.

Félelem a befektetés biztonságától

 

„Sokat beszélünk róla, de még mindig alábecsüljük, hogy gyermekeink mennyivel szegényebbek lesznek, mint mi. Ezért döntő,hogy megtanuljuk jól kezelni azt a gazdagságot, ami a megtakarításokból származik.”Paolo Legrenzi, a la Repubblica című lapnak adott interjúban úgy véli, hogy az izgalmak megbénítanak bennünket, amikor a pénzünkről van szó.

 

“Hogy inkább elkerüljük a veszteséget, mint hogy nyereségre törekedjünk, gyakran paradox választásokat eredményez.” (A cikk magyar átirata itt található.)

Sokat tudnék még idézni az eredeti cikkből, és hasznosak Legrenzi esszéi, tanulmányai is… Most mégis inkább az általam tapasztalt fenntartásokat, ellenvetéseket szedem össze, amikkel néha találkozom a befektetésekről, megtakarításokról, pénzügyekről folytatott beszélgetések során.

  1. Félelmek a befektetéstől, a kockázatoktól.

Hiába írta Agatha Christie, hogy „Az élet nem a biztonságról szól: kockázat nélkül nem lehet játszmát nyerni.” Az életben, így a befektetések világában mindig vannak kockázatok (ország-, bank-, árfolyam-, cég-, kamat-, és még sorolhatnánk mennyi sok féle…). De nem a kockázatokkal van baj! Akkor lehet probléma, ha a kockázatokat nem ismerjük fel, és nem teszünk ellenük megfelelő lépéseket. Minden kockázatra van ellenszer, és ahol még sincs, akkor az nyilván nem befektetési terület.

Mit szólna hozzá, ha a részvényalapok közül

  • … bemutatnék Önnek néhány olyan befektetési lehetőséget, mely befektetések alapkezelőinél a legfontosabb a biztonság, mely törekvést a világ legszigorúbb minőségbiztosítási rendszere felügyeli, mégis szép hozam tervezhető…
  • … olyan zártvégű befektetési alapokat is tudok bemutatni Önnek, melyeknél előre pontosan ismert minden egyes esetleges kockázat, a kizárására tett lépésekkel, biztonsági elemekkel együtt…
  • … a különböző élethelyzetekre, futamidőkre és elvárásokra tökéletesen rászabható befektetési alapokat prezentálok Önnek, akár az egyes életcélokra külön-külön befektetési részt elkülönítve…
  • … olyan részvényalapokat mutathatok, melynél – árfolyamváltozástól függetlenül – az éves osztalékot az Ön számláján jóváírják, évente tőkésítik, és tovább befektetik, vagy az Ön kérésére évente kifizetik…

„Egy tőkebefektetés olyan aktuális, mint az idő, amiben élünk. Azokat az időszerű tőkebefektetéseket, melyek valójában hagyományos értékeken alapulnak, válasznak tekintjük a mai befektetők kérdéseire és céljaira.”

Az általunk javasolt – saját befektetéseinkkel is kipróbált – zártvégű befektetési alapok jellemző, tervezhető éves hozama 10-10 %. €uró devizanemben. Általunk javasolt futamidő 7-10 év, illetve 10 évet meghaladó célokra optimált időtartam.

Ha még a fentinél is szigorúbb, teljesen biztos, rövid távon is (3, 5, 7 év) „fix” nyereséget kifizetni képes befektetés a célunk, akkor olyan zártvégű befektetési alapokat javaslunk, melyek általában biztos, előre értékesített ingatlan-projektekbe, vagy a megújuló energiák piacán tevékenykedő cégekbe, projektekbe fektetnek, jellemzően Németország legfejlettebb, de azon belül leginkább fejlődő régióiban.

Kizárólag német tulajdonú alapkibocsátó cégek által kezelt alapok közül segítünk választani. Fókuszban olyan zártvégű alapok vannak, melyek a tőzsdétől teljes mértékben függetlenek, és a befektetéseknek tényleges háttere és értéke van.

Jellemző, tervezhető éves hozama 6,5 – 8 % €uró devizanemben. Az általunk javasolt futamidő 3, 5, vagy 7 év (de utóbbit ha eléri a befektetési tartam, akkor már érdemes az előző, vagy a kétféle befektetési forma vegyes módozatában gondolkodni.

(A Financial Times a „Legjobb Németországi Befektetés” címével büszkélkedik. A 2008-as válság alatt a legjobban fejlődő alapkibocsátó volt, és számos más díjjal, elismeréssel rendelkeznek az alapok és az alapok kezelői is.)

2.) „Félek, ha meggondolom magam, vagy hirtelen megváltozik az életem, és hamarabb szükségem lesz a pénzre, akkor levonásokkal vehetem csak ki a befektetésből…”

A tapasztalat – különösen a biztosítási jellegű befektetéseknél – sajnos valóban ilyen meglepő, váratlan költségeket mutatott korábban.

A QFP palettáján található befektetések semmilyen rejtett költséget nem jelentenek. Kizárólag olyan termékeket és szolgáltatásokat közvetítünk, melyeknél sem rejtett költségek, sem rejtett kockázatok nincsenek. Mindent alaposan elemzünk a pénzügyi megoldásoknál, és az Ön adatai, céljaira, álmaira optimalizált, testre szabott megoldásokat állítunk össze. Meglepetések nélkül, mindentől függetlenül.

(A befektetések tervezett futamidő előtti kivonása azért természetesen időt vehet igénybe, vagy néhány befektetés esetén egy belső értékpapír-piacon tudjuk a befektetéseket értékesíteni, ami eltarthat egy ideig. Minden helyzetre fel tudunk azonban előre készülni, személyes tapasztalatainkat e témában is át tudjuk adni.)

3.) „Nincs pénzem befektetni” – félelem az eddigi pénztelenség folytatódásától

A félelem a józan ész jele. Paulo Coelho szerint „azért félünk a változásoktól, mert azt hisszük, hogy a sok erőfeszítés és áldozat után már ismerjük a világunkat.”

Arra a kifogásra, miszerint „nincs befektetni valóm”, meg „amennyi bevételünk van, annyi el is megy…” csak annyit tudok mondani: „És Ön szeretné, ha ez a helyzet továbbra is így maradna?”

A QFP munkatársai minden család, háztartás, és vállalkozás pénzügyi bevételeit, kiadásait, a pénzügyekkel összefüggő adatot megvizsgál, és javaslatot tesz a kiadások csökkentésére. Ahogy nyitó oldalunkon is írjuk: ”A tudatos pénzügyi tervezés az egyik legbiztosabb befektetés. Mert minden pluszból lehet többet kihozni, és minden mínusz faragható.”

Mondjon ki Ön egy olyan összeget, amit minden (de legalábbis a legtöbb) körülmények között félre tud tenni! Ha Ön képes kimondani egy megtakarítható összeget, akkor már biztos az út a meggazdagodás felé…

Hiszem, hogy a kiadások faragásával, optimalizálásával, valamint egyes további lehetséges bevételek generálásával, a pénzáram optimalizálásával minden családnál, vállalkozásnál találhatunk forrást arra, hogy legalább napi 777,- Ft, azaz havonta 77,- € összeget félre lehessen tenni. (Ez napi két-három belvárosi kávé, vagy fagylalt ára, és kevesebb, mint egy doboz mai cigaretta.) És, hogy mire képes ilyen kicsinek tűnő összeg?! Itt megadjuk erre is a választ. Egy teljes nyugdíjra, akár két ember részére, vagy a gyermekeink elindítására az Életben is elég lehet!

QFP - pénzügyi tervezés. Mindentől függetlenül.

Louis Armstrong egyszer azt mondta: „A zenészek nem mennek nyugdíjba; egyszerűen abbahagyják, ha már nincs bennük több zene.”

Ön zenész? És ha zenész, akkor is biztosan a zenélésből szeretne majd megélni élete utolsó napján is? Ha Ön nem zenész (vagy zenész, de szeretné élete aktív részének befektetéseit még idejében élvezni), akkor hívjon, vagy írjon pár sort álmairól. Együtt valóra tudjuk váltani!

borcsok (kukac) QFP.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.