A legtöbb ember számára, aki szeretne megtakarítást, nem egyszerű feladat a megfelelő megtakarítási vagy befektetési termék kiválasztása. Nem is beszélve befektetési alapok vagy a befektetési egységekhez kötött eszközalapok kiválasztásáról. A pénzintézetek, bankok, biztosítók kínálata egyre szélesebb körű, így egyre nehezebb a tájékozódás. Hazánkban jelenleg több mint száz megtakarítási termék érhető el, és termékeken belül léteznek nagy számban különböző almódozatok is.

Hogy miként döntse valaki el, melyik megtakarítási termék lenne a legjobb a számára  ezen kérdés megválaszolása nem könnyű, szinte lehetetlen feladat. Sajnos nem létezik olyan, hogy legjobb termék vagy legrosszabb termék. Mindenki számára létezik a helyzetének megfelelően jobb vagy rosszabb termék. Ugyan nagy a megtakarítási formák közötti választék és nehéz dönteni, azért mégsem lehetetlen. A szempontok átgondolása nem is olyan nehéz feladat, hiszen kapásból sorolnánk őket: magas hozama legyen, biztonságos legyen, alacsony költségei legyenek, rugalmas legyen stb. Tehát látszólag egyszerűnek tűnik a feladat, de ennél kicsit bonyolultabb a dolog, ugyanis a többség nem tudja, hogy az egyes részeken belül konkrétan mit kell figyelembe venni, és nem ismeri az összes szempontot sem, ami a döntéshez szükséges.

Ügyfeleinknél a megtakarítás és a nyugdíj-kérdés a legtöbb esetben összefügg, mivel a magyarországi nyugdíjrendszer a rendszerváltozás óta jelentősen átalakult. A társadalombiztosítás mellett megjelentek az önkéntes és kötelező nyugdíjpénztárak, biztosító társaságok és a nyugdíjelőtakarékossági szolgáltatásokat nyújtó bankok is. Több cég nyújt kapcsolódó szolgáltatásokat és tanácsadók hada segíti a nyugdíj előtt állók döntését. Viszont a nyugdíjunkat érintő kérdésekben hozott döntéseink jóval fontosabbak annál, mint hogy ennek tudatos tervezéséhez ne olyan szakember segítségét kérjük, aki a teljes termékkínálatot ismeri. Gondoljunk csak bele, arról kell helyes döntést hoznunk évekkel előre, hogy milyen színvonalon élhetjük tovább az életünket akkor, amikor már sem az egészségünk, sem a korunk nem teszi lehetővé, hogy aktív keresőként továbbra is fenn tudjuk tartani életünk addig megszokott minőségét vagy akár kialakítsunk egy jobbat.

Kérdése van? Itt felteheti:

Név (kötelező)

Email cím (kötelező)

Telefonszáma - ha a probléma jellege miatt pontosításra van szükség (kötelező)

A kérdés jellege (kötelező)

Tárgy

Üzenet